Spotkanie z USArmy

Od dłuższego czasu możemy na naszym niebie obserwować przelatujące maszyny armii amerykańskiej. Większość widziała je z daleka ale nie każdy miał możliwość obejrzeć je z bliska i porozmawiać z załogą. Naszemu koledze się to udało na lotnisku w Suwałkach.

Grzegorz będą przy okazji w Suwałkach zauważył, że na tamtejszym lotnisku ląduje amerykański śmigłowiec transportowy Boeing CH-47 Chinook. Postanowił wykorzystać okazję i nawiązać kontakt z naszymi sojusznikami. Po zajechaniu na płytę bez problemu skontaktował się z załogą, która jak się okazało, stanowiła wsparcie paliwowe dla dolatujących właśnie trzech śmigłowców Black Hawk. Cała eskadra była w drodze na Litwę. Grzegorzowi udało się porozmawiać z żołnierzami USArmy, wymienić kilka zdań i nawet wymienić się naszywkami. W taki sposób nasza naszywka trafiła do żołnierza pochodzącego z Teksasu i tam też znajdzie się po jego powrocie z misji.